Persoonlijk

Back Again (update zwangerschap)

19 augustus 2016
Project Apart - blog update zwangerschap
(Foto door CornéPhotography)

Goedemiddag! Daar was ik weer. In mijn vorige blog vertelde ik jullie het blijde nieuws over mijn zwangerschap. We zijn inmiddels ruim 5 maanden verder en voor degene die snel kunnen rekenen… jep, ik ben inmiddels aan het einde van mijn zwangerschap. Nog 3 weekjes te gaan. Zo spannend!

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen! Ik ben vanaf eind maart meer gaan werken en op den duur juist weer een paar uurtjes minder en inmiddels ben ik al drie weken met verlof. Ik had een slechte start van mijn tweede trimester doordat ik ruim twee weken ziek ben geweest, ‘gewoon’ een griepje. Verder heb ik in mijn tweede trimester veel goede dagen gehad al werd het beetje bij beetje wel zwaarder. Zeker met een actieve peuter in huis. Ik was dan ook veel moe in die maanden en erg toe aan onze vakantie in juni.

Na de vakantie was het tijd om voor Vera een mooie nieuwe kamer te maken zodat we ook de babykamer daarna aan konden pakken. Vera’s ‘oude’ kamer is nu de babykamer geworden. Maar die ga ik je (hopelijk) snel op de blog laten zien. Een nieuwe kamer, een groot bed… grote veranderingen voor een klein meisje. Toch heeft ze er weinig moeite mee gehad om te wennen aan haar nieuwe bed en nieuwe kamer. En of het nog niet genoeg verandering was, plast en poept ze inmiddels ook op het potje! Alleen thuis op dit moment, maar het zal vast niet lang duren voordat ze helemaal zindelijk is. Ik ben zo trots op mijn meisje!

Na een paar weekjes werken was het tijd om met verlof te gaan. Wat best lastig was omdat ik op mijn werk met leuke dingen bezig was. Gelukkig had Erik de eerste week van mijn verlof ook een weekje vrij en zo hebben we met z’n drietjes heerlijk vakantie gevierd. De afgelopen twee weken heb ik mijn verlof gebruikt om het geboortekaartje te maken, enveloppen schrijven, babykleertjes wassen, vluchttas pakken, zwangerschapsfotoshoot gehad, rondleiding gedaan in het Moeder & Kindcentrum en ik heb de zolder opgeruimd (iets met nesteldrang, ofzoiets 😉 ).

Ik merk dat ik de afgelopen maanden, weken en dagen enorm heb toegeleefd naar vandaag. Elke dag dat ik nu nog zwanger rondloop is weer een dag langer als ik met Vera heb gedaan. Met Vera ben ik met 37 weken ingeleid in verband met een te hoge bloeddruk. Op dit moment gaat alles nog helemaal goed met de baby en met mij en is het wachten totdat de bevalling zelf begint. Wat best spannend is omdat ik deze fase in de zwangerschap bij Vera niet meegemaakt heb. We zullen het dus verder moeten afwachten….

Dit was mijn update voor nu. Als de baby de komende dagen en weken nog even lekker blijft zitten hoop ik binnenkort nog een paar blogs voor jullie te hebben, dus kom gerust af en toe een kijkje nemen op de blog 😉

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *