Deze blog is voor iedereen die meerdere passies heeft en niet kan kiezen…

Project Apart | Ben ik Multipassionate?

Te lang dacht ik dat er iets niet klopte met mij. Waarom kan ik niet gewoon één ding, één onderwerp, één passie kiezen en het daar gewoon bij laten?

Ik ben inmiddels 10 jaar afgestudeerd. En in die 10 jaar heb ik heel veel en vooral diverse kennis en ervaring opgedaan.

Zo ben ik facilitair coördinator geweest en heb ik 150 personen verhuisd, wat heel tof was want ik hou van organiseren en faciliteren. Ik heb als calculator offertes opgesteld voor projectinrichting, wat ik duidelijk minder leuk vond (ook dat is waardevol om te leren 😉 ), waardoor ik me toen meer ben gaan verdiepen in (online) marketingcommunicatie bij diezelfde werkgever. Ik ben interieur-/verkoopadviseur geweest, wat ik écht heel tof vond omdat ik een passie heb voor interieur. Daarnaast vond ik het ontzettend interessant om te leren verkopen. Ik ben ook nog fotograaf. Ik ben zzper geweest op gebied van facilitair management/werkomgeving met The Office Project, waar ik vooral contentcreatie en de community van zzp-ers interessant vond. En ik ben op dit moment marketingcommunicatie medewerker (en office manager). In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mindset, business, marketing, fotografie en vormgeving (voor verenigingen en zzp-ers). En ik heb Project Apart!

Een hele mond vol. En dan ben ik vast nog dingen vergeten te benoemen.

Waar ik al die tijd mee heb geworsteld is dat ik altijd het gevoel had dat ik moest kiezen. Kies nou gewoon één ding en ga dat doen. Maar dat is niet wie ik ben. Er is dan altijd een deel van mij dat aangeeft dat er iets mist, een gevoel dat ik niet compleet mezelf kan zijn.

Ik heb heel lang het gevoel gehad dat ik daardoor raar was. Apart. Anders dan de rest. Waarom kon ik nou niet gewoon één ding kiezen?

Tot ik een jaar geleden onderstaande video doorgestuurd kreeg, met het bericht ‘Nicky, dit is echt iets voor jou. Dit moet jij kijken.’

Wat een verschil heeft deze video voor mij gemaakt! Voor het eerst had ik door dat ik niet de enige was en dat er niets geks aan is. Ik ben gewoon een multipotentialite.

In de video vertelt Emilie Wapnick meer over multipotentialites (ook wel multipassionates, scanners, polymaths of renaissance persoon genoemd) en wat de ‘superpowers’ van multipotentialites zijn.

Voor mij gaf dit een compleet andere kijk op mijn persoonlijkheid en mijn talenten. Waar ik voorheen altijd het gevoel had dat ik moest kiezen, begin ik dat idee nu los te laten. Daarnaast ben ik er ook van overtuigd dat niet alles in één functieomschrijving hoeft terug te komen. Er zijn zoveel invalshoeken om meerdere passies te kunnen najagen.

Er is zoveel te vertellen over het ‘multipassionate’-zijn en zoveel dat ik zelf nog aan het ontdekken en testen ben, dat ik hier zeker vaker over zal gaan schrijven. Mocht je dit dus interessant vinden, check regelmatig mijn website of volg mij op insta (gewoon @projectapart) waar ik zeker ook steeds meer over zal delen (+ zo blijf je op de hoogte als er een nieuwe blog is 😉 ).

Ik ben benieuwd of jij je hierin herkent en of je hier vragen over hebt. Let me know! Dan neem ik dat mee als input voor mijn komende blogs 🙂

Dit was ém voor vandaag en tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *