Interieur

Zolderschat DIY * Gallery fotolijstjes maken

4 augustus 2017
DIY-Zolderschat-fotolijstjes-maken-project-apart

Gisteren had ik ineens tussen het huishouden, werken en de speeldates door een momentje ‘zonder kids’. Even alleen. Siebe lag op bed en Vera was bij een vriendinnetje.

Ik zag een kans en pakte ‘m. Ik wilde al een tijdje deze Do It Yourself maken. Ik ben naar zolder gerend, heb alles snel gepakt en ben aan de slag gegaan. In 15 minuten hingen alle 3 de fotolijstjes aan de muur. Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Lees dan verder ⬇ 😉

Zolderschat DIY * Fotolijstjes

Ik heb op zolder nog heel veel fotolijstjes liggen waar ik niets mee doe. Daarom wilde ik eens kijken of ik ze wat hipper kon maken om ze toch weer in huis te gebruiken.

Er lag ook nog een foto carrousel. Zo eentje die je rond kan draaien. Er hingen zes fotolijstjes aan, waar ik dan per lijstje twee foto’s in deed. Eén aan de voorkant en één aan de achterkant. Laatst is er één kapot gegaan en ik twijfelde nog of ik alles weg zou gooien. Toch heb ik dat niet gedaan. Ik kwam namelijk op het idee om ze te hergebruiken.

Je ziet tegenwoordig veel van die fotolijstjes waarbij de foto niet vullend is in de lijst, maar er juist nog ruimte omheen zit waardoor je door het glas heen kijkt. Snap je het nog? Ik heb het even opgezocht, ze heten gallery fotolijsten. Deze vind ik supergaaf en stonden op mijn verlanglijstje totdat ik het idee kreeg ze zelf te maken. En het is een leuke DIY geworden, al zeg ik zelf 😉

 

DIY-Zolderschat-fotolijstjes-maken-project-apart

Zolderschat DIY * Wat heb je nodig?

Wat ik op zolder heb liggen kan natuurlijk heel anders zijn dan wat jij thuis hebt, maar met een paar kleine aanpassingen kun je het vast zelf ook toepassen. Dit is wat ik gebruikt heb:

 • Een fotolijst (liefst een zonder achterkant, waar je doorheen kan kijken)
 • Een stevige ketting
 • Een kniptang, of iets anders om de ketting mee op maat te knippen
 • Een lijmpistool

Heb je geen lijmpistool? Dan kun je het misschien ook met secondelijm proberen.

 

DIY-Zolderschat-fotolijstjes-maken-project-apart

Zolderschat DIY * Stappenplan

Het is echt een heel makkelijke DIY. Op de foto’s hierboven zie je het al, maar ik zal het nog even toelichten. Ik heb er ongeveer 5 minuten over gedaan om 1 lijstje te maken.

 1. Meet hoelang je het kettinkje wil hebben. Deze gebruik je om het lijstje aan op te hangen. Ik heb het iets breder gehouden dan de breedte van het lijstje.
 2. Knip de ketting op maat met de kniptang.
 3. Breng een dotje lijm aan op de achterkant – in de bovenste hoeken – van het fotolijstje.
 4. Druk de ketting voorzichtig in de lijm. Ik heb er voor de zekerheid nog een klein dotje lijm extra bovenop gedaan.
 5. Niet te hard drukken of te veel aan zitten, want dan gebeurt dit 😉
 6. Pak een spijker en een hamer.
 7. Doe een leuke foto of een kaartje in het lijstje en hang je nieuwe gallery fotolijst op!

 

DIY-Zolderschat-fotolijstjes-maken-project-apart

Tadaaa! Zo simpel is het!

Wil jee meer interieur inspiratie of DIY’s zien? Volg Project Apart dan op Facebook of Instagram 😊

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *