Januari 2020 | Projecten update

Lifestyle blog - Project Apart - Voor persoonlijke ontwikkeling, multipassionate mindset, creativiteit en meer

De naam van de blog ‘Project Apart’ komt voort uit een paar dingen die bij mij passen. Zo hou ik van originaliteit en creativiteit. Apart, anders dan anders. Daarnaast ben ik iemand die graag nieuwe dingen leert en elke keer een nieuw project heeft. Ik hou van de variatie.

In dit bericht wil ik jullie een kijkje in mijn leven, en met name mijn projecten, geven. Dit zijn projecten waar ik naast mijn baan en naast het dagelijkse gezinsleven mee bezig ben:

Project Apart

Deze blog is mijn ‘kindje’. Al heel lang geleden ben ik de blog begonnen en nooit heb ik het écht door durven zetten. Afgelopen jaar ging er een knop om. Of ik ga er nu écht voor, of ik stop ermee. Ik voelde dat ik nog niet klaar was om het los te laten, want ik was er eerder nog niet voor de volle 100% voor gegaan.

Deze maand is de eerste maand dat ik nu écht met Project Apart aan de slag ben gegaan. Ik ben gaan bedenken waar ik dan over wil schrijven. Wat zou ik met de wereld willen delen? Of is het puur ervaringen opschrijven als soort van dagboek? Wat wil met de blog bereiken? Dit soort vragen ben ik steeds meer aan het beantwoorden.

Ondertussen komen er nu weer blogs online! Want zonder blogs geen blog. Haha. Ik vind het elke keer nog wel spannend om iets te plaatsen, maar ondertussen ben ik ook trots dat er nu echt iets begint te ontstaan.

Buddy

Om een stok achter de deur te hebben bij het schrijven van blogs en om écht committed te zijn voor Project Apart ben ik afgelopen maand op zoek gegaan naar een buddy. Een buddy is iemand waarmee je bespreekt wat je wilt bereiken, wat je doelen zijn en waarmee je elke week de voortgang bespreekt.

Ik heb echt een hele fijne, enthousiaste en gemotiveerde buddy gevonden met wie ik nu wekelijks contact heb. Elke week bespreken we hoe de week is verlopen, of we onze doelen hebben bereikt en sparren we over hoe we onze lange termijn doelen kunnen bereiken.

Verhuizing

The biggest project of all!! Afgelopen maand zijn er veel ontwikkelingen geweest op dit vlak. Zo is ons huidige huis verkocht én is de hypotheek voor ons nieuwe huis nu definitief rond. Zo fijn!! We hebben dit ook gevierd door lekker uit eten te gaan met de kids, in Middelburg natuurlijk 😉

Maar ik heb er ook zeker slapeloze nachten van gehad. Zeker begin van de maand toen we voor onze hypotheek steeds weer opnieuw van alles aan moesten leveren. Wat een werk! En ze willen echt álles van je weten. Maarja… het is nu rond, dus dat deel kunnen we afsluiten.

Nu breekt een volgende fase aan. Die bestaat uit uit twee delen: het huis en de organisatie rondom het verhuizen naar een andere plek.

Plannen maken voor het huis zijn we ook al een beetje mee begonnen. We hebben een kluslijst gemaakt en een eerste indeling geschetst. Ook begin ik begonnen met het verzamelen van afbeeldingen voor een moodboard. Komende maand gaan we hier mee verder en gaan we ook al offertes opvragen voor vloerverwarming enzo.

Het organisatorische deel gaan we komende periode mee aan de slag. Grootste wat hierbij komt kijken is het vinden van een nieuwe school voor de kids en een fijne kinderopvang voor de dagen dat ik werk. We hebben al wel wat info opgevraagd hier en daar maar moeten hier nog verder induiken.

Opruimen huis

En dan nog het opruimen van ons huidige huis. Dat is een heel ander project. Want jeetjemina, wat hebben wij ontzettend veel zooi! Ja echt. En ik ben niet van plan alles klakkeloos mee te verhuizen naar het nieuwe huis. Dus voordat we verhuizen wil ik alles uitgezocht hebben.

Ik hou van de boeken van Marie Kondo en was eigenlijk van plan haar methode en volgorde te gebruiken bij het opruimen van het huis. Toch blijkt dat niet overal even praktisch.

Ik heb mijn kledingkast al wel helemaal gedaan en wil binnenkort die van de kids nog een keer doen (al doe ik die elk half jaar). Daarna zou je volgens de methode met de categorie ‘boeken’ aan de slag gaan. Maar omdat we nog geen verhuisdozen hebben en ik niet van plan ben om alles 2x door te gaan, heb ik besloten de volgorde om te gooien.

Ik ben dus begonnen met één van de moeilijkere onderdelen van het opruimen: de zolder. Dit is de lastigste omdat hier ook veel spullen zijn met een emotionele betekenis. Foto’s, kinderkleertjes, etc. Dingen die moeilijker zijn om écht bij te voelen of ze je nog blij maken en of je ze dus wilt bewaren.

Toch ging het nog best goed. Ik heb een begin kunnen maken en al aardig wat dingen goed kunnen opruimen en afstand van kunnen doen. Misschien is het ook wel een leuk idee om een keer een blog te schrijven met mijn ervaringen in het opruimen en eventuele tips die ik voor je heb? Let me know! De komende maanden ga ik in ieder geval stug verder met het opruimen 🙂

Doelen stellen 2020

Afgelopen maand heb ik ook de tijd genomen om na te denken wat ik in 2020 wil leren, ontdekken, beleven en bereiken. Ik heb hiervan al het een en ander opgeschreven en sommige dingen ook best wel concreet gemaakt. Maar ik merk ook dat ik het op andere gebieden nog niet duidelijk in beeld heb.

Komende maand wil ik daarom ook nog een visionboard maken. Voor mij is dit een soort ‘gids’ die me elke keer herinnert aan wat ik belangrijk vind en waar ik naartoe wil gaan. Het is anders zo makkelijk om je doelen uit het oog te verliezen.

Foto’s & video’s organiseren

Op een deel screenshots na die ik nog wil doornemen, heb ik alle foto’s van 2019 uitgezocht, gesorteerd en georganiseerd. Ik had eigenlijk ook al een fotoboek willen maken, maar dat is er nog niet van gekomen. Dit ga ik in februari wel doen.

Ook de video’s van 2019 ga ik komende maand organiseren. Als dat gedaan is, is 2019 helemaal uitgezocht en ‘afgesloten’! Dat is dan voor het eerst in 7 jaar! Dan kan ik daarna verder met 2012 t/m 2018… Het begin is nu in ieder geval gemaakt!


Dit zijn de projecten waar ik afgelopen maand mee bezig ben geweest. Wat zijn jouw grootste projecten op dit moment?

Lijkt me leuk om van je te horen waar jullie mee bezig zijn. Let me know! Misschien kunnen we elkaar zo motiveren of inspireren.

x Nicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *