Koninklijk bezoek in Sint-Annaland!

Koninklijk bezoek in Sint-Annaland, Zeeland

‘Mama, je moet ‘Majesteit’ roepen!’. Als je dochter dat vraagt (of eigenlijk zegt) terwijl de Koning en Koningin vlakbij lopen en je zelf ook vooraan staat, dan kun je toch niet anders dan dat ook doen? Dus ik riep met een enigszins bibberende stem ‘Majesteit!’. En jawel hoor. Hij draaide om… en kwam onze kant oplopen.

Ik had thuis al uitgelegd aan Vera dat de Koning zijn naam Willem-Alexander is en dat de koning Maxima heet (Maximaal maakt Vera ervan). Maar ook dat je ze eigenlijk niet zo aan mag spreken en dat je dan Majesteit hoort te zeggen. Dat had ze dus goed in haar oren geknoopt.

Dat gesprek hadden we vorige week. We wisten al dat vandaag het Koninklijk paar het verzorgingshuis op ons dorp zou bezoeken en dat we daar wellicht een glimp van ze op zouden kunnen vangen. Hoe leuk is dat! Nooit van mijn leven had ik gedacht dat ze naar Sint-Annaland – of all places- zouden komen. En als ze dan toch komen, dan maken we er zelf maar een hele beleving van!

Koning in Sint-Annaland, Zeeland

Vera had bij de aankondiging al een foto in de krant gezien en deze uitgeknipt om mee naar school te nemen. In de klas mocht ze vertellen dat de Koning en Koningin naar Sint-Annaland zouden komen. Eenmaal thuis heeft ze het krantenknipsel op een mooi papier geplakt en dit helemaal versierd met zelfgetekende hartjes. Uiteraard om aan de Koningin te geven als ze komen.

Vandaag was het zover. Op het dorp waren er verschillende mensen die de vlag gehangen hadden. Stiekem werd het al wel een beetje spannend. Om half 2, dan komen ze. Toen het 12 uur was heb ik snel nog even Vera haar zelfgeknutselde kroon in elkaar gezet zodat ze die op kon zetten en om kwart voor 1 liepen we naar het verzorgingshuis.

Heel naïef dacht ik dat het nog niet zo heel druk zou zijn. Boy was I wrong… Gelukkig stond mijn schoonmoeder er ook al en konden we daar aansluiten. Vooraan zaten al een paar kindjes en ik heb Siebe met de kinderwagen en Vera daarnaast gezet. Zelf ben ik op de grond gaan zitten zodat niemand er last van zou hebben en ik heb nog even rondgevraagd of er iemand bezwaar had dat ik daar ging zitten. Gelukkig was iedereen zo lief en was het geen probleem.

Koning in Sint-Annaland, Zeeland

Daar zaten we dan., vooraan op de stoep, te wachten op de Koning en de Koningin.

Opeens bedacht ik me dat Vera haar tekening niet mee had genomen! Ik vroeg haar nog voorzichtig of ze hem zelf mee had gepakt, maar helaas. Ik had het ook niet moeten vragen want vervolgens barstte ze in tranen uit. Gelukkig had ze haar kroon wel op en konden we afspreken dat ze die dan cadeau kon geven aan de Koning en Koningin. Dat zouden ze vast heel mooi vinden! Gelukkig vond ze dat een goed idee en konden we weer rustig verder wachten.

Langzaam bouwde de spanning op. ‘Daar komt een bus!’ hoorden we. Zouden ze dat zijn? De bus ging open… maar helaas. Het was de pers. Ik besefte me ineens dat mijn haar echt niet charmant zat voor op camera, en ging even na of ik zo wel in de krant kon. We stonden wel vooraan en tegenover de pers hé…  😉 Hahaha. Maar dat de pers er was, betekende wel dat ze er zo aankwamen. En jawel hoor. Daar kwamen ze. Ze stopten een klein stukje van ons vandaan en kwamen dus voorbij lopen. En jeetje, wat waren ze dichtbij!

Koning in Sint-Annaland, Zeeland

Ik was foto’s aan het maken toen Vera ineens zei ‘Mama, je moet ‘Majesteit’ roepen!’. Ohja, dat hadden we afgesproken. Als ze niet zelf durfde dan zou ik dat doen. Sta je dan. ‘Majesteit!’. Niet te hard, maar ook niet te zacht. Ik dacht nog, ‘gelukkig, ik kom nu niet als zo’n aso over’… Tenminste, dat hoop ik dan maar 😉

Wat ik niet verwachtte was dat de Koning reageerde en onze kant op kwam. Vera gaf haar kroon en de Koning bedankte haar en gaf haar een hand. Ik geloof dat ik het spannender vond dan Vera. Ik was zo met Vera bezig dat ik van het moment zelf helaas geen foto of filmpje kon maken en eigenlijk ook niet wou maken. Ik wou het écht meemaken. En dat is gelukt!

Oké, stiekem is het dan best jammer dat je zo’n moment niet close-up vastgelegd hebt, maar aan de andere kant… hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat ze Koning Willem-Alexander een hand hebben gegeven?

Koninklijk bezoek in Sint-Annaland, Zeeland

Koninklijk bezoek in Sint-Annaland, Zeeland

En Koning Maxima? Die stond naast hem en nam juist tekeningen van twee meisjes (zusjes) naast ons in ontvangst. Wat een prachtige vrouw is dat toch! Zelfs als ze megavroeg uit bed is opgestaan om naar Zeeland te komen en om half twee ’s middags al 5 plekken heeft bezocht ziet ze er nog stralend uit. En natuurlijk was ze ook weer prachtig gekleed. Ik vind het echt een topvrouw!

Koninklijk bezoek in Sint-Annaland, Zeeland

Ik ga nu alle persfoto’s opzoeken om te kijken of iemand per ongeluk het moment van Vera en de Koning heeft vastgelegd 😉 Ik heb al gezien dat @gemeente_tholen via Facebook en Instagram een filmpje heeft waar het van een afstandje op staat. Echt heel leuk!

 

Majesteit, bedankt voor uw bezoek aan Sint-Annaland! We vonden het ontzettend leuk en hebben er van genoten 🙂 🙂 🙂

 

Ps. Mocht je je afvragen hoe Siebe het vond? Die heeft vooral genoten van alle politiemotoren die er stonden en langsreden 😉

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *