He mooie wispelturige vrouw

Deze week las ik een mooi instabericht van Amber die geadresseerd was aan alle mooie wispelturige vrouwen. Daar stopte ik toch even met scrollen want ‘Jep, that’s me!’

Ik wou het graag hier ook op de blog delen omdat ik me er als multipassionate ook erg in herken. En heb zomaar het vermoeden dat ik niet de enige ben…

Er zullen namelijk genoeg mensen zijn die vinden dat ik wispelturig ben. En tot begin van dit jaar vond ik dat ook van mezelf. Wel of niet ondernemen, wel of niet in loondienst, marketing of facilitair? Of zal ik misschien een projectmanagement cursus doen of misschien toch die fotografieopleiding die me ook zo gaaf lijkt? En dan heb ik het alleen nog maar over mijn loopbaan en niet over interieurstijl, hobby’s of zelfs mijn kapsel!

Ik weet soms zelf ook niet wat ik nou eigenlijk wil. En weet je… het is helemaal niet erg. De fun zit ‘m voor mij juist in het elke keer iets nieuws te proberen, ontdekken en leren. Ik hou ervan om me compleet te verdiepen in een onderwerp of een nieuwe creatieve hobby op te zoeken.

Heel lang heb ik dit gezien als ‘wispelturig’, maar dat heeft zo’n negatieve lading. Alsof wispelturig zijn niet mag of niet goed is. Alsof het raar is dat je nieuwe dingen wilt uitproberen. Alsof nieuwsgierigheid een slechte eigenschap is. Alsof ik ‘apart’ was.

Inmiddels weet ik, én voel ik (en dat is een groot verschil), dat ik hier juist blij om mag zijn en dat dit helemaal geen slechte eigenschap hoeft te zijn. De nieuwsgierigheid naar nieuwe onderwerpen zorgt er juist voor dat ik creatief en vindingrijk ben. En dat zijn juíst mijn goede eigenschappen en ik ben er juist trots op dat ik ‘apart’ ben.

Ik deel hieronder graag ook even het bericht van Amber omdat ik het gewoon heel mooi vind en graag met jullie deel!

In een reactie op mijn reactie (snappie ’t nog?) zegt Amber ook nog iets wat ik interessant vind:

“…Het is zo belangrijk dat we ons niet laten afremmen door onze angsten over wat anderen vinden. Het leven heeft zoveel te bieden! Als jij alle snoepjes in de snoepwinkel wilt proeven voordat je een keuze maakt, dan mag dat gewoon

I couldn’t agree more!

Wat ik hier graag nog aan toe willen voegen is dat je ook zelf mag kiezen hoeveel snoepjes en welke soorten je uiteindelijk kiest! Wil je een handvol dropveters? Prima! Wil je allerlei dropjes door elkaar? Ook goed! Of ga je helemaal los en neem je drop, schuimpjes, colaflesjes, zuurtjes en kauwgom allemaal tegelijk? Lekker doen! Het is jouw leven, jouw feestje! Doe waar jij zin in hebt en blij van wordt!

Hoe je deze beeldspraak toepast op jouw leven, laat ik lekker over aan jouw verbeelding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *