Fotografie | Lifestyle | Persoonlijk

Newborn Lifestyle Photoshoot * Ons gezinnetje

6 november 2016
Newbornphotography

Toen Siebe 10 dagen oud was hebben we een Newborn Lifestyle Photoshoot gedaan. Ik ben echt zo blij met deze shoot en het resultaat! Ik wilde dit heel graag omdat ik wist dat de eerste paar weken voorbij vliegen. Ik wilde de shoot daarom juist vlak na de geboorte (binnen twee weken) omdat hij dan echt nog ienimie klein zou zijn.

Bij Vera ging ik er nog vanuit dat ik zelf wel genoeg foto’s zou maken, maar dat viel toch flink tegen. Het herstel van de bevalling was moeizaam omdat ik een keizersnede had gehad. Daarnaast ben je de eerste dagen/weken vooral bezig met voeden en slapen. Je staat er dan niet zo heel vaak bij stil om ook nog foto’s te maken. Al helemaal geen foto’s waar je zelf (en je partner) met je pasgeboren baby opstaat.

Ik weet nog heel goed dat ik een keer helemaal in de stress was toen Vera een week of 6 was. Ik bedacht me namelijk ineens dat ik tot op dat moment nog geen foto’s had waar ik er alleen met Vera op stond of waar we met z’n drietjes op stonden. Ontroostbaar was ik (had geloof ik ook met iets dat ‘hormonen’ heet te maken 😉 ).

Erik probeerde me te troosten en te laten zien dat er wel foto’s waren. Maar dat waren er een paar van direct na de geboorte waar ik er met een dik gezicht opstond van al het vocht wat ik nog in me had, en nog een paar foto’s in de kraamweek. Maar die waren op één hand te tellen. We hebben toen mijn tranen weer opgedroogd waren, meteen nog een paar foto’s gemaakt.

Eenmaal zwanger van baby nummer twee wist ik meteen dat ik een newbornshoot wilde doen. Het was al moeilijk genoeg om foto’s te hebben van mij met Vera en met ons gezinnetje van drie, laat staan als je met z’n vieren bent. Los van het fysieke herstel van mezelf was ik bang dat er met een rondrennende peuter erbij nog minder foto’s zouden zijn van de bijzondere eerste dagen/weken van de baby.

Om een lang verhaal kort te maken: ik wilde persé een Newborn Photoshoot. Hieronder vind je een selectie van de foto’s van de fotoshoot.

Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot

Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot Newborn-Lifestyle-Photoshoot

Newborn Fotografie

Er zijn verschillende stijlen binnen newbornfotografie. Je kan in een studio foto’s laten maken als gezin. Je kan er ook voor kiezen (in een studio of thuis) mooie foto’s te laten maken van alleen je baby. Je kent het wel, met bijvoorbeeld van die manden, dekentjes, schattige kleertjes, etc.

Ik wist meteen dat ik een Newborn Lifestyle Photoshoot wou. Dat is een fotoshoot waarbij je eigenlijk gewoon thuis je eigen ding doet. De fotograaf geeft hier en daar wat tips bij het ‘poseren’. Wij wilden gewoon losjes ermee omgaan en een beetje ‘spelen’ met Siebe.

Je hebt in deze blog foto’s van de Newborn Lifestyle Photoshoot van ons gezinnetje gezien. De foto’s zijn gemaakt door Corné Photography, hij heeft ook onze zwangerschapsshoot gedaan. Zoals ik al zei, ik ben echt blij dat we dit gedaan hebben en we mooie foto’s hebben van ons gezinnetje hebben. Ik ben superblij met het resultaat!

P.s. in de vorige blog staan ook een paar foto’s van de newbornshoot, en nog een paar foto’s die ik zelf van Siebe heb gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *