10 musthave newborn foto’s

Kleine baby’tjes worden groot. Siebe is alweer 6 maanden en het kleine is er al af. Dat hele kleine hebben ze ook echt alleen de eerste weken. Daarom hebben wij na 10 dagen al een newborn fotoshoot laten maken.

Mijn ervaring is dat de eerste paar weken echt voorbij vliegen! Je bent net moeder geworden, je leert je kindje kennen, je bent zelf nog aan het herstellen en ondertussen staan vrienden en familie te popelen om mee te genieten van je mooie kleine wondertje. Voor je het weet ben je zo een week of wat verder.

Hoewel ik graag foto’s maak (echt waar!), stond ik er in de eerste paar weken na de geboorte maar weinig bij stil om dit zelf ook echt te doen. Ik moest me er echt toe zetten of het vragen aan iemand om even snel een foto te maken. Dit had ik zowel bij Vera als bij Siebe.

Tip! Vraag je man regelmatig om even een foto van jou en je baby te maken! Echt doen hoor!

Bij Vera was het zelfs zo dat ik na een week of zes een flinke huilbui had. De hormonen gierden nog door mijn lijf en ik was er ineens van overtuigd dat ik helemaal nog geen foto’s had van mij en Vera samen. Dit bleek niet helemaal waar te zijn. Maar echt veel foto’s waren het ook weer niet. Erik heeft toen meteen een paar foto’s gemaakt om me gerust te stellen. Toch was dit voor mij één van de redenen om na de geboorte van Siebe een newborn fotoshoot te laten maken.

Ik merk dat er een aantal foto’s zijn uit de eerste paar weken van zowel Vera als Siebe, die extra bijzonder zijn. Ik heb er een top tien van gemaakt. Dit zijn foto’s die je zelf kan maken, of misschien iemand kan laten maken. De meeste van deze foto’s maak je misschien al zonder erbij na te denken, maar misschien zitten er ook tussen waar je niet meteen aan had gedacht.

Project Apart Copyright - Vera

11 * Net geboren

22 * Familiefoto

33 * Detailfoto’s

44 * Foto met broer/zus

55 * Baby die slaapt

66 * Foto van bovenaf

77 * In de babykamer

Foto gemaakt door Corné Potography

88 * Sleepy smile

99 * Met de oogjes open

1010 * Met knuffel

Maak een foto van je baby met een knuffel (of ander speelgoedje). Zo kun je goed in beeld brengen hoe groot, of klein, je baby is. Bewaar de knuffel zodat je het later aan je kind kan laten zien hoe klein ze als baby waren.

Het grappige is, dat de knuffel die op de foto naast Vera ligt, haar favoriete knuffel is geworden. Des te waardevoller is de foto 🙂

 

De foto’s in deze blog zijn misschien niet allemaal kwalitatief de beste foto’s, maar betekenen wel stuk voor stuk heel veel voor ons. De eerste maand is al druk genoeg dus maak vooral regelmatig met je smartphone foto’s en zit er niet te veel over in als de kwaliteit niet naar je zin is. Het is gewoon mooi als je een paar foto’s hebt die je herinneren aan deze bijzondere tijd en de kleine momenten.

Vraagje aan de mama’s onder ons: welke babyfoto mag volgens jou niet ontbreken in het fotoalbum van je kleintje? Ik zou het heel leuk vinden als je jouw fototip achterlaat in de reacties onder deze blog 🙂

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here