Fotografie | Lifestyle

10 musthave newborn foto’s

27 februari 2017

Kleine baby’tjes worden groot. Siebe is alweer 6 maanden en het kleine is er al af. Dat hele kleine hebben ze ook echt alleen de eerste weken. Daarom hebben wij na 10 dagen al een newborn fotoshoot laten maken.

Mijn ervaring is dat de eerste paar weken echt voorbij vliegen! Je bent net moeder geworden, je leert je kindje kennen, je bent zelf nog aan het herstellen en ondertussen staan vrienden en familie te popelen om mee te genieten van je mooie kleine wondertje. Voor je het weet ben je zo een week of wat verder.

Hoewel ik graag foto’s maak (echt waar!), stond ik er in de eerste paar weken na de geboorte maar weinig bij stil om dit zelf ook echt te doen. Ik moest me er echt toe zetten of het vragen aan iemand om even snel een foto te maken. Dit had ik zowel bij Vera als bij Siebe.

Tip! Vraag je man regelmatig om even een foto van jou en je baby te maken! Echt doen hoor!

Bij Vera was het zelfs zo dat ik na een week of zes een flinke huilbui had. De hormonen gierden nog door mijn lijf en ik was er ineens van overtuigd dat ik helemaal nog geen foto’s had van mij en Vera samen. Dit bleek niet helemaal waar te zijn. Maar echt veel foto’s waren het ook weer niet. Erik heeft toen meteen een paar foto’s gemaakt om me gerust te stellen. Toch was dit voor mij één van de redenen om na de geboorte van Siebe een newborn fotoshoot te laten maken.

Ik merk dat er een aantal foto’s zijn uit de eerste paar weken van zowel Vera als Siebe, die extra bijzonder zijn. Ik heb er een top tien van gemaakt. Dit zijn foto’s die je zelf kan maken, of misschien iemand kan laten maken. De meeste van deze foto’s maak je misschien al zonder erbij na te denken, maar misschien zitten er ook tussen waar je niet meteen aan had gedacht.

Project Apart Copyright - Vera

1 * Net geboren

Het moment waarop je je kindje voor het eerst ziet is geweldig! Dat moment wilde ik heel graag vastgelegd hebben en dat is ook beide keren gelukt! Mocht je het niet fijn vinden dat er tijdens de geboorte foto’s gemaakt worden, dan kun je ook in de eerste paar uur ergens een keer een foto maken.

De foto hierboven is heel bijzonder voor ons omdat ik deze ongeveer drie uur na de geboorte van Vera heb gemaakt (met mijn telefoon). Ik was om 22.00u bevallen en Erik mocht ’s nachts niet blijven slapen. Ik vond dat echt niet leuk, maar het was nu eenmaal zo. Ik heb toen bovenstaande foto gemaakt en naar hem gestuurd met de woorden ‘welterusten papa 🙂 ’. Dit blijft een heel bijzondere foto voor ons.

Project Apart Copyright - Vera

2 * Familiefoto

Een echt musthave voor in het plakboek van je baby, is de eerste familiefoto. Die kun je zelf maken als ‘selfie’ maar je kan ook iemand vragen de foto te maken. Wij hebben na de geboorte van Siebe een newborn lifestyle photoshoot laten maken. Iets dat ik je zeker kan aanraden!

Project Apart Copyright - Vera

3 * Detailfoto’s

Hoe schattig zijn die kleine vingertjes en teentjes? Vergeet niet de kleine details van je baby op de foto te zetten.

Project Apart Copyright - Vera

4 * Foto met broer/zus

Een foto met broertjes of zusjes van je baby kun je natuurlijk niet bij je eerste kindje maken, maar bij een tweede/derde/vierde/etc. kindje wel. Doe dit ook! Het is zo lief om je baby samen met zijn grote broer(s) of zus(sen) te zien.

10 babyfoto's voor in het fotoalbum van je kind - 10 musthave newborn foto's

5 * Baby die slaapt

Wat zijn ze lief als ze slapen! Ik vind het altijd superschattig als een babytje compleet ontspannen, met z’n armpjes omhoog, ligt te slapen. Zich van geen kwaad bewust. Maak snel een foto (zonder flits!!!) en pak daarna zelf ook een moment om even bij te slapen 😉

10 babyfoto's voor in het fotoalbum van je kind - 10 musthave newborn foto's

6 * Foto van bovenaf

Maak ook eens een foto van bovenaf. Ik heb dit zelf op het grote bed (ons bed) gedaan. Het mooist is om je kindje naar het raam te laten kijken, maar als dat niet lukt is dat geen probleem. Als achtergrond kun je een wit laken gebruiken of een leuk dekbedovertrek, dekentje of grote hydrofiel luier.  

10 babyfoto's voor in het fotoalbum van je kind - 10 musthave newborn foto's

7 * In de babykamer

Zo’n klein babytje in zo’n grote kamer. Zelfs als babykamer de kleinste kamer in huis is, lijkt het nog enorm groot met z’n kleine baby. Het kan erg lastig zijn het kamertje én de baby mooi op één foto te krijgen. Je kunt ook het ledikantje of wiegje, uiteraard met de baby erin, op de foto zetten 🙂

10 babyfoto's voor in het fotoalbum van je kind - 10 musthave newborn foto's
Foto gemaakt door Corné Potography

8 * Sleepy smile

Hoe schattig is het als je baby in z’n slaap lacht? Dan smelt je toch helemaal? Het is de kunst om die lach ook op de foto te krijgen. Onze fotograaf kreeg van Siebe een glimlach en kon daardoor deze prachtige foto van Siebe maken. De foto hing al snel aan de muur 🙂 Zo blij mee!

10 babyfoto's voor in het fotoalbum van je kind - 10 musthave newborn foto's

10 babyfoto's voor in het fotoalbum van je kind - 10 musthave newborn foto's

9 * Met de oogjes open

Kleine baby’s slapen, als het goed is, heel veel. Een foto van een slapende baby is heel schattig, maar vergeet ook niet een foto te maken wanneer je baby wakker is.

10 babyfoto's voor in het fotoalbum van je kind - 10 musthave newborn foto's

10 * Met knuffel

Maak een foto van je baby met een knuffel (of ander speelgoedje). Zo kun je goed in beeld brengen hoe groot, of klein, je baby is. Bewaar de knuffel zodat je het later aan je kind kan laten zien hoe klein ze als baby waren.

Het grappige is, dat de knuffel die op de foto naast Vera ligt, haar favoriete knuffel is geworden. Des te waardevoller is de foto 🙂

 

De foto’s in deze blog zijn misschien niet allemaal kwalitatief de beste foto’s, maar betekenen wel stuk voor stuk heel veel voor ons. De eerste maand is al druk genoeg dus maak vooral regelmatig met je smartphone foto’s en zit er niet te veel over in als de kwaliteit niet naar je zin is. Het is gewoon mooi als je een paar foto’s hebt die je herinneren aan deze bijzondere tijd en de kleine momenten.

Vraagje aan de mama’s onder ons: welke babyfoto mag volgens jou niet ontbreken in het fotoalbum van je kleintje? Ik zou het heel leuk vinden als je jouw fototip achterlaat in de reacties onder deze blog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *