Lifestyle

Project Voortuin * Tuininspiratie

23 februari 2017
Project Apart - Project Voortuin - Tuininspiratie

Dit voorjaar hebben we één van laatste grote projecten van ons huis op de planning staan: Project Voortuin.

We wonen nu bijna twee jaar in ons huis en we hebben nog helemaal niets gedaan aan de voortuin. Nu denk je misschien ‘dan zal de voortuin er al wel acceptabel uitzien’, maar niets is minder waar.

Onze voortuin nu heeft een te smalle en ongelijke oprit. Elke keer als ik in of uit de auto stap sta ik in de blubber (zeker als het geregend heeft). Er staan te grote struiken naast de smalle oprit, waardoor ik mijn portier niet ver open kan doen. Instappen vergt een flexibel lichaam (gelukkig heb ik dat ook 😉😂 #not), zeker als je ook in je driedeurs auto nog een peuter en een maxicosi met baby moet krijgen.

We hebben weinig bloeiende planten. Dan tel ik het vele bloeiende onkruid niet mee. We hebben ook nog een heg, die overwoekerd wordt door een klimop. Ik kan nog even doorgaan maar je ziet het inmiddels vast wel voor je.

Ik schaam me inmiddels diep voor onze tuin. Zeker als er visite komt en dus via deze tuin bij onze voordeur (die trouwens wel écht schitterend is) aan moet kloppen. Hoog tijd voor een nieuwe voortuin dus.

Ik heb wat tuininspiratie opgedaan op Pinterest. Uiteraard 😆!

 

Project Tuin - Voortuin inspiratie - Project ApartFoto 1 | 2 | 3 | 4

Ik hou van contrasten. Strakke lijnen combineren met golvende lijnen. De oprit zal zowieso recht en strak zijn, maar in de tuin ernaast willen we misschien wel ronde bloembakken maken.

Project Tuin - Voortuin inspiratie - Project ApartFoto 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bij de voordeur wil ik graag het gevoel creëren van een soort porch. Maar dan zonder dakje en meer op een natuurlijke manier. Maar wel met een gezellig bankje. Een sfeervol ingericht hoekje. Een warm welkom.

Wat zowieso in de tuin komt, zijn twee leibomen. ’s Zomers houden ze zon tegen en dienen ze als natuurlijk zonnescherm. Zoals ze vroeger vaak gebruikt werden.

Verder hou ik van groen en bloeiende planten. Ik denk dat ik in de voortuin wel bepaalde kleuren bloemen wil combineren. Bijvoorbeeld blauwpaarse, oranje en witte bloemen en planten.

Dit was deel 1 van Project Voortuin. Volgende keer laat ik je het tuinontwerp zien en geef ik je een aantal tips voor het ontwerpen van je (voor)tuin.

Op Pinterest heb ik nog veel meer inspiratiebeelden voor de tuin. Ik ben altijd op zoek naar leuke plaatjes en ideeen. Als je zelf ook Pinterest hebt, laat dan in de reactie hieronder even de link naar jouw Pinterestpagina achter! Dan ga ik zeker even een kijkje nemen. 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *