Megasimpele en feestelijke dripcake

Simpele en feestelijke drip-cake | Project Apart

Ik zat even te twijfelen of ik hier überhaupt een blog over zou maken, maar ik doe het toch. Het is namelijk zo ontzettend simpel om deze feestelijke dripcake te maken! Ik ben totaal geen keukenprinses dus echt zelf recepten gaan bedenken, dat kan ik niet.  Wat ik wel leuk vind om te doen, is zorgen dat iets wat er standaard uit ziet, daar toch iets leuks van te maken. En dat hebben Vera en ik ook met deze cake gedaan.

Dripcake maken met Vera

Wat heb je nodig?

  • (Boeren)cakemix van bijvoorbeeld Koopmans + benodigdheden volgens verpakking
  • Glazuur in de kleur die je wilt (ik gebruikte de roze van Dr.Oetker)
  • Versiersels (gewoon uit het schap van de supermarkt)
  • Eventueel een taarttopper om het extra af te maken.

Zo maak je de feestelijke dripcake!

  • Bak de cake volgens het recept op de verpakking
  • Laat de cake afkoelen
  • Leg het zakje glazuur een paar minuten in een kom met heet water (uit de waterkoker)
  • Zet de cake op een rooster met aluminiumfolie eronder
  • Open de glazuur en breng dit alleen bovenop de cake aan en laat het vanzelf opzij ‘glijden’
  • Strooi direct versiersels bovenop de cake. Voor het mooiste effect gebruik je niet meer 3 verschillende soorten versiersels en zorg je dat ze mooi bij elkaar passen

Feestelijke Dripcake - Smullen maar

Feestelijke Dripcake - Smullen maar

 

En dat was het. Ik zei toch dat het simpel was?

Het effect is wel echt heel gaaf. Twee jaar geleden heb ik op deze manier, voor de babyshower van Siebe, de feestelijke dripcake versierd met blauw glazuur en ‘muisjes’. Een mooie taarttopper erin en je hebt echt een heel leuk, budgetvriendelijk en feestelijke traktatie. Er werd mij toen meerdere keren gevraagd waar ik dat besteld had 😉 Echt een aanrader dus 🙂

Vond je dit een leuke blog en wil je meer van zulke ‘makkelijke’ tips? Laat het me weten!

Liefs Nicky

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Megasimpele en feestelijke dripcake zelfmaken!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *