Persoonlijk

Stapel op Siebe * Welcome to the world!

5 november 2016

Mijn laatste bericht op de blog ging over de zwangerschapsfotoshoot. Ik was toen ruim 37 weken zwanger. Een paar dagen later werd ik ingeleid en nog een paar dagen later is onze zoon geboren! Zijn naam is Siebe en hij is een prachtig, gezond en snel groeiend mannetje. Welcome to the world!

Siebe is inmiddels 2,5 maand en begint nu langzaam aan de wereld om zich heen te ontdekken. De tijd vliegt werkelijk voorbij en ik zou het liefst geen moment missen. Om deze bijzondere dagen dat hij nog een klein baby’tje is goed te kunnen herinneren en hem later te kunnen vertellen hoe hij als klein ukkepukje was, ga ik hem een brief schrijven… want ik ben Stapel op Siebe.

welcome-to-the-world-siebe

 

Lieve Siebe,

Op 29 augustus 2016 ben je geboren. Een zoon. Een broertje voor Vera. Een lief klein ‘meneertje’. Dat is hoe we je in de eerste weken vooral noemden. Je ziet er namelijk uit als een echte stoere jongen. Onze trots. Welkom in ons gezinnetje.

Je had even een schokkerige start. Letterlijk en figuurlijk. Doordat je met wat extra hulp ter wereld bent gekomen was je de eerste twee weken een beetje schokkerig. Fladderen, is geloof ik de term die ik ook voorbij hoorde komen. Je bewoog dan met je armpjes alsof je overal van schrok. Maar dat is ook niet gek als je bedenkt dat je eigenlijk een hersenschudding had door de pomp. Maar gelukkig trok de plek op de bolletje snel weg en was je na twee weken al veel minder ‘fladderig’.

Wel heb je al sinds de eerste week veel last van buikkrampjes. Heel veel last. Ik vind het zo zielig om te zien. Je werd wakker van gerommel in je buikje, moet heel veel scheetjes… of eigenlijk echte mannen-scheten laten, en hebt gewoonweg veel pijn in je buikje. Dat is soms van je gezichtje af te lezen. We hebben daarom heel veel geprobeerd om de pijn voor jou minder te maken. Infacol, buikje masseren, osteopaat, speciale flesvoeding… toch leek het allemaal niet heel veel uit te maken.

Tot gisterennacht. Twee weken terug wist ik het even niet meer en zijn we naar de kinderarts geweest en die adviseerde om je in te bakeren. Nu was mama daar nogal sceptisch over want hoe kun je met inbakeren er voor zorgen dat je buikkrampjes over gaan? Mama was zelf vorige week ziek dus lukte het niet om meteen de uitleg in te plannen via het Consultatiebureau. Maar donderdag is er een mevrouw van het bureau langs geweest en heb ik geleerd je helemaal in te pakken als een mummie. Je vond het maar gek. Toch lijkt het wel of je er baat bij hebt. Je hebt namelijk afgelopen twee nachten voor het eerst doorgeslapen. De eerste nacht wel 10 uur achter elkaar! Dat inbakeren blijven we nu dus maar even proberen en ik hoop dat je er rustig van wordt en goed van slaapt.

welcome-to-the-world-siebe

Verder krijg ik steeds vaker een lach van je te zien. Dan ben ik helemaal verliefd op je! Wat een mooie lach heb je! Volgen doe je mij nog niet zo veel, al doe je dat wel meer bij papa. Ook groei je als kool. Je bent al 10 cm en 2 kg gegroeid. Je groeit elke keer zo snel uit je kleertjes, dat ik alvast maar 1 of 2 maten groter bestel want je past er zo snel in! Je draagt nu maat 62 al en die zit als gegoten.

We gaan ons nu inmiddels kleden op het koudere herfstweer. De eerste maand had je dat nog helemaal niet nodig omdat september een hele warme maand was met temperaturen tussen de 25 en 30 graden in de eerste twee weken en nog zeker 20 graden in de laatste twee weken van september.

Tijdens je babyborrel/kraamfeest was het ook heerlijk weer. Alle familie, vrienden en buren zijn op bezoek geweest. Allemaal speciaal om jou te ontmoeten. Wat een feest was dat! Er stond een grote tent in de tuin om iedereen de ruimte te geven, maar uiteindelijk konden de deuren open en was het prachtig weer. Je krijgt wat je verdient zeggen ze dan 😉

welcome-to-the-world-siebe welcome-to-the-world-siebe

Je bent een geweldig mannetje en we leren je met de dag steeds meer kennen. Wat je leuk vind, en wat je minder leuk vind. Je vind bijvoorbeeld je zus reuze interessant en zij is ook heel lief voor jou. Ze zingt voor je, helpt met je pamper verschonen, geeft kusjes en wil met je op de foto. Verder hou je er zelf enorm van om met mama of papa in bad te gaan. Dan ontspan je helemaal en ben je echt aan het genieten en aan het spetteren. Het is zo mooi om jou te zien genieten!

Lieve Siebe, ik zou nog wel veel meer op willen en kunnen schrijven over hoe blij we allemaal zijn met jou. Maar het belangrijkste is dat je weet dat we enorm veel van je houden!

Liefs Mama

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *