Fotografie

Photowalk 2017 * Anders zien en fotograferen in Breda

18 oktober 2017
photowalk-breda-2017

Ik deed mee aan de World Wide Photowalk 2017!

Het stond al jaren op mijn bucketlist… een photowalk doen. Afgelopen zaterdag was het zover!

Heb jij wel eens een photowalk gedaan? Echt, ik kan het aanraden ūüôā Als je het leuk vindt om foto’s te maken is het heel leuk om een keer te doen. Je hoeft er geen fancy camera voor te hebben, je kan ook gewoon met een smartphone meedoen. Het gaat vaak meer om de creativiteit en het ‘kijken’ dan om de techniek.

Hoe kwam ik erop om een photowalk te doen? Ik ben eerder al eens een middagje foto’s gaan maken in een stad. Toen was dat in Antwerpen en was het gewoon een gezellig een middagje foto’s te maken met een vriendin. Maar dat was alweer zo ontzettend lang geleden dat het tijd was voor een nieuwe fotomiddag.

We hadden in Augustus al afgesproken, maar onze ‘foto date’ kon helaas niet doorgaan. Ze appte vervolgens een link van Scott Kelby’s Worldwide Photowalk 2017 en opperde om dat dan te doen.
Ik heb eigenlijk niet meer gevraagd of ze wist dat dit op mijn bucketlist stond of dat het toeval was? Voor mij kwam het in ieder geval mooi uit! Ik wilde dit graag doen √©n hoe leuk is het om in goed gezelschap gezellig een middagje door de stad te lopen en foto’s te maken? Altijd leuk om samen iets te ondernemen en gezamenlijke hobbys uit te kunnen oefenen.

Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nog nooit van deze Photowalk had gehoord … ik ken het idee van een photowalk wel waarbij je met een groepje (amateur)fotografen samen een wandeling maakt door een stad en ondertussen foto’s maakt. Volgens mij is er meestal een gids bij die iets kan vertellen over de omgeving en/of over fotografie. Hoe fijn is dat!?

De World Wide Photo Walk is dus zoals je al wel zult verwachten, een wereldwijde photowalk. Op deze dag worden over heel de wereld photowalks georganiseerd en foto’s gemaakt en met elkaar gedeeld. Ik heb meegedaan aan een photowalk in Breda georganiseerd door Artstudio23.

We begonnen bij de studio van Artstudio23. Vanaf daar zijn we lopend met een bijzondere route naar het centrum te lopen. Vraag me niet waar ik precies geweest ben, want ik zou het niet opnieuw kunnen vinden, haha! We zijn ergens op een plek terecht gekomen met werkplekken en ateliers voor creatievelingen, wat ik zowieso al heel inspirerend vond. Het gaf mij extra boost om goed om me heen te kijken en lekker te fotograferen wat ik mooi vind.

Tijdens de wandeling kregen we trouwens ook nog wat tips en trics van Melanie van Artstudio23. Vooral over het ‘anders kijken’ naar de omgeving en letten op details. Er was zelfs een moment waarop ik op een kleine vijf vierkante meter wel honderd foto’s had kunnen maken. Heb ik niet gedaan, maar lijkt me eigenlijk ook wel grappig om eens te proberen. Gewoon 1 plek opzoeken en daar heel de omgeving in je opnemen. Misschien een leuke ‘challenge’ voor een volgende keer?

Waar ik trouwens ook nog heel benieuwd naar ben, zijn de foto’s van de andere fotograferen die meededen. Leuk om te zien hoe iedereen dingen anders bekijkt en ziet. Niets is verkeerd. Ieder benadert het vanuit zijn eigen perspectief. We hebben dezelfde route gelopen, maar er kunnen zoveel verschillende foto’s uitkomen. De foto’s gaan onderling nog gedeeld worden en als je er ook wat van wilt zien zou je Facebook van Artstudio23 in de gaten moeten houden (daar gaat het ook op gedeeld worden).

Mijn leukste foto’s laat ik hier alvast zien. Wat ik zo leuk vind, is dat het foto’s zijn die ik anders misschien nooit gemaakt zou hebben. Ik heb ze niet bewerkt, dus ze zijn gewoon puur, zoals ik ze tijdens de photowalk gemaakt heb.

Enjoy!

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

photowalk-breda-2017-projectapart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *